Τάιρ Νίκολς: Συγκλονίζουν τα αστυνομικά βίντεο της νέας υπόθεσης Φλόιντ στο Μέμφις

ΗΠΑ: Σχεδόν τη μια ώρα φτάνει το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βίαιη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του 29χρονου Τάιρ Νίκολς από αστυνομικούς στο Μέμφις

του Τένεσι.

Τη βίαιη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του 29χρονου Τάιρ Νίκολς που κατέληξε από τα τραύματά του στο Μέμφις του Τένεσι των ΗΠΑ, καταγράφουν βίντεο συνολικής διάρκειας περίπου μιας ώρας.

Οι πέντε αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 29χρονο, ένα μαύρο πολίτη, απολύθηκαν μετά από εσωτερική έρευνα της υπηρεσίας τους και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ποινικές κατηγορίες.

Οι εικόνες αλλά και οι κραυγές του Νίκολς, που φώναζε τη μητέρα του, κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του, σοκάρουν.

Σύμφωνα με το CNNi, οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τρία βίντεο από κάμερες που φορούσαν οι αστυνομικοί και ένα κάμερα της αστυνομίας, που ήταν τοποθετημένη σε στύλο.

Τα πλάνα αποκαλύπτουν ότι το περιστατικό ξεκίνησε στις 20:24 της 7ης Ιανουαρίου, όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Νίκολς, ενώ ολοκληρώνονται στις 21:02 -την ώρα που καταφθάνει στο σημείο ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον 29χρονο στο νοσοκομείο.

Στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο 29χρονος δεν φαίνεται να αντιστέκεται στους αστυνομικούς.

Το χρονικό

20:24: Κάμερα που φορούσε αστυνομικός δείχνει την πρώτη επαφή τους με τον Νίκολς. Αρκετοί αστυνομικοί πλησιάζουν το όχημά του, τραβώντας τα όπλα τους, και τού φωνάζουν να βγει από το αυτοκίνητο. Μάλιστα, ένας εκ των αστυνομικών απειλεί τον 29χρονο ότι θα του τινάξει το μυαλό στον αέρα. Οι αστυνομικοί τραβούν τον Νίκολς στο έδαφος, φωνάζοντας και απειλώντας ότι θα τον χτυπήσουν με όπλα τέιζερ.

«Προσπαθώ απλά να πάω σπίτι μου. Δεν κάνω τίποτα» λέει ο Νίκολς.

20:25: Ένας αστυνομικός ρίχνει σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο του Νίκολς. Ο 29χρονος σηκώνεται όρθιος και αρχίζει να τρέχει από το σημείο. Ένας άλλος αστυνομικός επιχειρεί να τον χτυπήσει με τέιζερ, ωστόσο δεν στόχο. Επτά λεπτά αργότερα, μια ομάδα αστυνομικών λένε μέσω του ασυρμάτου ότι βλέπουν τον Νίκολς και πως αρχίζουν να τον καταδιώκουν.

20:32: Κάμερα που φοράει αστυνομικός δείχνει δύο συναδέλφους του να έχουν πέσει πάνω από το Νίκολς. Ο νεαρός προσπαθεί να μιλήσει αλλά ένας αστυνομικός του λέει να σκάσει. Αστυνομικοί συνεχίζουν να χτυπούν και να ρίχνουν σπρέι πιπεριού στον Νίκολς, ο οποίος προσπαθεί να τους απωθήσει. Τού φωνάζουν να τους δώσει τα χέρια του. «Μαμά» φωνάζει ξανά και ξανά ο 29χρονος.

20:34: Ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει σε έναν άλλο «πρόσεχε». Στη συνέχεια βγάζει το κλομπ του και φωνάζει ότι θα τον χτυπήσει. «Δώσε μου τα γαμ@@@@@ χέρια σου». Αστυνομική κάμερα που είναι τοποθετημένη σε στύλο καταγράφει τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια: ο αστυνομικός χτυπά αρκετές φορές με το κλομπ του ενώ ο 29χρονος προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. Τα πλάνα δείχνουν τους αστυνομικούς να ρίχνουν ξανά τον Νίκολς στο έδαφος, ρίχνοντάς του γροθιές στο πρόσωπο. Ο Νίκολς γονατίζει. Δύο αστυνομικοί πέφτουν από πάνω του ενώ εκείνος έχει πέσει στο έδαφος.

20:36: Στο σημείο φτάνουν και άλλοι αστυνομικοί. Δύο εξ αυτών κλωτσούν τον Νίκολς. Ένα λεπτό αργότερα, οι αστυνομικοί απομακρύνονται από τον 29χρονο, ο οποίος παραμένει στο έδαφος, με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του. Κατά διαστήματα, ο 29χρονος κινείται.

20:38: Οι αστυνομικοί σέρνουν τον Νίκολς και ακουμπούν την πλάτη του στο περιπολικό. Κοιτούν γύρω – γύρω με τους φακούς τους. Δύο αστυνομικοί αλληλοσυγχαίρονται με μια χαρακτηριστική χειρονομία. Ο Νίκολς πέφτει στο πλάι.

20:41: Στο σημείο φτάνουν δύο τραυματιοφορείς. Ένας ακούγεται να λέει: «Θα πάρει λίγη ώρα για να φτάσει το ασθενοφόρο». Μεσολάβησαν 21 λεπτά από την ώρα που έφτασαν οι τραυματιοφορείς μέχρι να μπει στο πλάνο το ασθενοφόρο, στις 21:02.


Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη