Μαυροντυμένη με φωτογραφία της Τζωρτζίνας η Πισπιρίγκου στα δικαστήρια – Ζητάει διακοπή

Ντυμένη στα μαύρα η Ρούλα Πισπιρίγκου  οδηγήθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κρατώντας στα χέρια της μία φωτογραφία της 9χρονης Τζωρτζίνας για την

ανθρωποκτονία της οποίας κατηγορείται.

Ντυμένη στα μαύρα η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κρατώντας στα χέρια της μία φωτογραφία της 9χρονης Τζωρτζίνας για την ανθρωποκτονία της οποίας κατηγορείται.

Εμφανώς συγκινημένη ακούει εδώ και τουλάχιστον μια ώρα τον συνηγόρο της Αλέξη Κούγια να αγορεύει αναλύοντας τους υπερασπισιτκούς της ισχυρισμούς, ενώ κάποια στιγμή ζήτησε χαρτομάντιλα τα οποία της τα έφεραν οι αστυνομικοί. Ήδη ο κ. Κούγιας έχει διατυπώσει αίτημα διακοπής για να κληθούν μάρτυρες, να προσκομιστούν έγγραφα και νέα τοξικολογική εξέταση της Τζωρτζίνας.

«Αρκούμαι σε όσα είπε ο συνήγρος μου», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν ερωτήθηκε για την κατηγορία.

Η οικογένεια της στο πλευρό της

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου οι οποίοι συνομίλησαν μαζί της για αρκετά λεπτά, ενώ θα καταθέσουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης της. Ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας προσκόμισε κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης στον οποίο περιλαμβάνονται ιατροδικαστές, ιατροί κι ένας καθηγητής πανεπιστημίου.

«Είναι η μοναδική περίπτωση παγκοσμίως που βρέθηκε πρώτα ο ένοχος και μετά ήρθαν ιατροδικαστές. Η κ. Πισπιρίγκου δηλώνει αθώα για της κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Μάλιστα, για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που «χρεώνεται» στην 33χρονη, ο συνήγορος της σχολίασε: «Γίνεται αναφορά για απόπειρα ανθρωποκτονίας με κεταμίνη, χωρίς να έχει βρεθεί τέτοια ουσία! Είναι εφεύρημα».

Αιχμές κατά της επιστημονικής συνεργάτη της ανακρίτριας Χαράς Σπηλιοπούλου άφησε ο κ. Κούγια, κάνοντας λόγο για «σκοτεινό ρόλο» του συγκεκριμένου προσώπου στην υπόθεση.

«Ο πρώτος άξονας της υπεράσπισης μας είναι ο σκοτεινός ρόλος της κ. Χαράς Σπηλιοπούλου, που διορίστηκε από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα να επιστημονική συνεργάτη. Για την ανθρωποκτονία, ενώ ο κ. Μπουζιάνης ζήτησε εκταφή, η Χαρά Σπηλιοπούλου απέτρεψε τη συγκεκριμένη ενέργεια καταθέτοντας ότι μια τέτοια εξέταση δε θα έδινε αξιόπιστο αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Αναφορά έκανε και στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, σημειώνοντας πως : «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση. Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη