Πρίγκιπας Χάρι: «Πίστευα ότι η μητέρα μου σκηνοθέτησε τον θάνατό της»

Άναυδοι είναι οι Βρετανοί από τις αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare» – Πώς βίωσε τον θάνατο της μητέρας του

Την τραυματική εμπειρία του με τον απροσδόκητο θάνατο της μητέρας περιγράφει με λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία του ο δούκας του Σάσσεξ.

Σύμφωνα με όσα καταθέτει κάποια στιγμή πίστεψε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα… σκηνοθέτησε τον θάνατό της οργανώνοντας το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο τούνελ του Παρισιού για να γλιτώσει από τη «μίζερη» ζωή της.

Ο 13χρονος τότε Χάρι, έμενε στο Balmoral όταν πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του σκοτώθηκε σε τροχαίο και παραδέχεται ότι αναρωτήθηκε αν το περιστατικό ήταν ένα «κόλπο» που έπαιξε η ίδια. «Η ζωή της ήταν άθλια, την κυνηγούσαν, την παρενόχλησαν, της είπαν ψέματα. Οπότε πίστεψα ότι ίσως σκηνοθέτησε ένα ατύχημα για να γλυτώσει», έγραψε ο Χάρι.

Επίσης πρόσθεσε ότι τόσο αυτός όσο και ο αδερφός του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ήταν απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνας για την Επιχείρηση Paget και ζητήσουν εκ νέου έρευνα για τα αιτία του δυστυχήματος κάτι που δεν εισακούστηκε από το παλάτι.

Οι βασανισμοί στην στρατιωτική εκπαίδευση και οι προσβολές για την Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Χάρι εκτός των άλλων αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία με τον τίτλο Spare ότι τον χλεύασαν κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στον στρατό ότι η αδικοχαμένη μητέρα του Νταϊάνα «ήταν έγκυος στο παιδί ενός μουσουλμάνου» όταν πέθανε.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Χάρι λέει ότι βασανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας ψευδούς απαγωγής ενώ εκπαιδεύτηκε για τον στρατό και για να τον χλευάσουν του έλεγαν ότι η μητέρα του θα γεννούσε ένα μωρό μουσουλμάνο.

Ο δούκας του Σάσσεξ, ο οποίος αποκάλυψε ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, είπε ότι κακοποιήθηκε από μια γυναίκα με μαντίλα παλαιστινιακού τύπου στο Bodmin Moor στην Κορνουάλη.

Στην ισπανική μετάφραση του βιβλίου του «Spare», ο δούκας του Σάσσεξ, λέει ότι απήχθη και βασανίστηκε στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του στη μάχη.

Περιγράφοντας τι συνέβη όταν η γυναίκα που φορούσε μαντίλατον κακοποίησε, είπε: «Μιλούσε για τη μητέρα μου. Είπε: «Η μητέρα σου ήταν έγκυος όταν πέθανε», προσθέτοντας ότι το παιδί ήταν «ένα μωρό μουσουλμάνου».

Ο Χάρι έγραψε ότι στη συνέχεια: «Ένας εκπαιδευτής ζήτησε συγγνώμη για όσα είχαν πει για τη μητέρα μου».

Μπήκε στο τούνελ στο Παρίσι που πέθανε η μητέρα του

Την αποκάλυψη ότι έζησε τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, έκανε στα απομνημονεύματα του ο πρίγκιπας Χάρι, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ενώ παρακολουθούσε τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι του 2007 στο Παρίσι, ο τότε 23χρονος Χάρι μπήκε στο ίδιο τούνελ όπου πέθανε η μητέρα του, 10 χρόνια πριν.

Στο βιβλίο του ο Χάρι περιγράφει τον έντονο πόνο που ένιωσε στην προσπάθειά του να βιώσει όσα έζησε η μητέρα του λίγο πριν χάσει τη ζωή της στο Παρίσι.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη