Χιλη: Διαμαρτυρία με νεκρό λιοντάρι έξω από το προεδρικό μέγαρο

Χιλή: Διαδηλωτές τοποθέτησαν το πτώμα ενός λιονταριού μπροστά στο προεδρικό μέγαρο κατηγορώντας μία δημόσια υπηρεσία για τον θάνατο του ζώου

Σάλος προκλήθηκε με τη διαμαρτυρία του ζωολογικού κήπου του Λος Άνχελες έξω από το προεδρικό μέγαρο της Χιλής, όπου οι διαδηλωτές επέλεξαν να φέρουν το πτώμα ενός λιονταριού κατηγορώντας μία δημόσια υπηρεσία για τον θάνατο του ζώου.

Πίσω από το πτώμα του Δία, ενός 14χρονου λιονταριού, υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου κρατούσαν πανό που έγραφε «Η κυβέρνηση δολοφονεί ζώα», την ώρα που έκπληκτοι περαστικοί απαθανάτιζαν τη διαμαρτυρία με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου κατηγορεί την Υπηρεσία Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG) η οποία επιβάλει νάρκωση των άγριων ζώων για την ανάγνωση των μικροτσίπ που φέρουν.

«Η SAG μας υποχρέωσε να ακινητοποιήσουμε και να ναρκώσουμε όλα τα ζώα μας για την ανάγνωση των μικροτσίπ τους», είπε ο Σέζαρ Τσανάμπα, νομικός σύμβουλος του ζωολογικού κήπου του Λος Άνχελες, που βρίσκεται περίπου 470 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο. «Τους εξηγήσαμε ότι η νάρκωση ενέχει για τα ζώα τους ίδιους κινδύνους που ενέχει για τους ανθρώπους», συμπλήρωσε και υποστήριξε: «Μας υποχρέωσαν να βάζουμε τα χέρια μας με αίμα».

Σε ανακοίνωση της η SAG υπογραμμίζει, ότι η νάρκωση είναι μια διαδικασία ρουτίνας και ότι το μέτρο επιβάλλεται αποσκοπώντας στην ασφάλεια τόσο των ζώων όσο και του προσωπικού. «Δυστυχώς, ένα από τα ζώα που υποβλήθηκαν σε αυτήν τη διαδικασία, πέθανε», προστίθεται στην ανακοίνωση. Καταδίκασε τον τρόπο που επέλεξε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της.

Η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα την περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο και απομάκρυνε το πτώμα του λιονταριού.

Πηγή: Reuters

...
Νεότερη Παλαιότερη