Σεισμός στην Τουρκία: Κατέληξε ο 13χρονος που απεγκλωβίστηκε έπειτα από 296 ώρες στα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: Το 13χρονο παιδί άντεξε πάνω από δώδεκα ημέρες κάτα από τα συντρίμμια αλλά λίγες ώρες έπειτα από τη διάσωσή του, ξεψύχησε.

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή το 13χρονο παιδί το οποίο μαζί με μια 40χρονη γυναίκα και έναν 49χρονο άνδρα, απεγκλωβίστηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους από τα χαλάσματα στην Αντιόχεια, 296 ώρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα, ο 13χρονος κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Οι εικόνες με τους τρεις ανθρώπους να μεταφέρονται σε ασθενοφόρα μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα.

Παράλληλα, συγκλονίζει και το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τους διασώστες να εντοπίζουν τον 49χρονο Σεμίρ Μοχάμεντ Ακάρ και εκείνος να τους ενημερώνει ότι υπήρχαν και άλλοι εγκλωβισμένοι άνθρωοποι στα συντρίμμια.

Ξεπερνούν τους 45 χιλιάδες οι νεκροί

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς 264.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στην Τουρκία και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Έντεκα ημέρες μετά τον φονικό σεισμό, τρεις επιζώντες απεγκλωβίστηκαν χθες, Παρασκευή, από τα ερείπια κτιρίων στην Τουρκία. Ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα παραμένει στους 39.672, ενώ στην γειτονική Συρία έχουν αναφερθεί πάνω από 5.800 θάνατοι. Ο απολογισμός στην Συρία παραμένει ο ίδιος για μέρες.
Χθες σε τζαμιά σε όλον τον κόσμο έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις για τους νεκρούς του σεισμού στις δύο χώρες, για πολλούς από τους οποίους δεν έχει καταστεί δυνατό να ακολουθηθεί το πλήρες τελετουργικό ταφής δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της καταστροφής.

Μολονότι πολλές διεθνείς ομάδες διασωστών έχουν φύγει από την εκτεταμένη ζώνη

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη