Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικές ώρες μετά το διπλό φονικό χτύπημα – ΒΙΝΤΕΟ που κόβουν την ανάσα

Οι νεκροί από τον σεισμό των 7,8 βαθμών είναι ήδη σε Τουρκία και Συρία πάνω από 2.300, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και όσοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια

των πολυκατοικιών. Ο δεύτερος μεγάλος σεισμός των 7,7 βαθμών σκορπά για δεύτερη φορά τον πανικό, ενώ έχουν σημειωθεί πάνω από 70 μικρότεροι μετασεισμοί.

Στην Τουρκία, ο τελευταίος απολογισμός που έδωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD) ήταν 1.498 νεκροί και τουλάχιστον 8.533 τραυματίες. Σύμφωνα την ίδια υπηρεσία, 2.834 κτίρια έχουν καταρρεύσει.

Στη Συρία, το υπουργείο Υγείας και τα σωστικά συνεργεία στις περιοχές των ανταρτών ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί έχουν ανέλθει σε 810 και τουλάχιστον 2.280 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή του σεισμού σε κατάστημα

Κάμερα ασφαλείας σε φαρμακείο στα Άδανα

Η στιγμή που χτυπάει ο Εγκέλαδος για δεύτερη φορά

 

Σκηνές απόγνωσης καθώς οι διασώσεις συνεχίζονται

Οι διασώστες δίνουν μάχη για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν ενήλικες και παιδιά. Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο από τις διασώσεις που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μια γυναίκα παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια του σεισμού. Ένας πατέρας που φωνάζει τον γιο του.

Τα βίντεο που δείχνουν στιγμές απόγνωσης καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία και τη Συρία, είναι ενδεικτικά της καταστροφής, μιας τραγωδίας, που έρχεται να επιδεινωθεί έπειτα από τον δεύτερο σεισμό 7,7 βαθμών.

«Κάθε 10 λεπτά βγάζουν ένα σώμα έξω»

Ο Suhaib al-Khalaf, δημοσιογράφος του Al Jazeera, ο οποίος μεταδίδει από το Χαρέμ στη βορειοδυτική Συρία, λέει ότι οι διασώστες προσπαθούν μανιωδώς να βγάλουν ανθρώπους από τα ερείπια.

«Κάθε 10 λεπτά, βγάζουν ένα πτώμα έξω», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες έχουν παγιδευτεί.

«Ακούσαμε επευφημίες ανθρώπων πάνω από τα ερείπια. [οι διασώστες] πήραν ένα μωρό που φαινόταν να είναι ζωντανό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο» περιγράφει. Ο Al-Khalaf σημείωσε ότι ο τοπικός ιατρικός τομέας «είναι ήδη εξαντλημένος» λόγω του μακροχρόνιου πολέμου της Συρίας.

«Οι άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ακόμη και σε διαδρόμους, και υπάρχει έλλειψη αποθεμάτων αίματος», επεσήμανε.

Πηγή

...
Νεότερη Παλαιότερη