ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023

ΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Π ρ ο ς 

Όλους τους εργαζόμενους


Απεργούμε- Διεκδικούμε και Καλούμε όλους τους εργαζόμενες και τις

        εργαζόμενες να συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών Συνδικάτων για τον εορτασμό της  Εργατική Πρωτομαγιάς.

Τιμάμε και προχωράμε στον δρόμο που χάραξαν οι πρωτοπόροι εργάτες του     Σικάγου, οι δολοφονημένοι εργάτες του Μάη του 1936 στην Θεσσαλονίκη,  οι 200 νεκροί της Καισαριανής.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως συνεχιστής  της  ίδιας πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων εκποιεί το δημόσιο πλούτο και χαρίζει τεράστια ποσά σε «ημέτερους»        εργοδότες, οι  οποίοι αβγατίζουν τα κέρδη τους χωρίς πολύ κόπο, εις βάρος των συμφερόντων της χώρας, εις βάρος της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Η τραγωδία στα Τέμπη έδειξε ότι η ζωή των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα δεν έχει καμία αξία, σημασία έχουν μόνο τα κέρδη των εργοδοτών. 

Εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτές οι αυθαιρεσίας και παρανομίες. Οι συνάδελφοί μας στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ απεργούν, εδώ και δέκα μήνες, ενάντια στις παρανομίες της νέας εργοδοσίας, η οποία με τις πλάτες της στην κυβέρνηση πήρε την επιχείρηση  αφού της χαρίστηκαν, με απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, περίπου τριάντα εκατομμύρια ευρώ χρέη, αλλά στη συνέχεια παράβηκε τον βασικότερο δεσμευτικό όρο της εξυγίανσης, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Και ενώ απεργούμε η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή χρησιμοποιεί παράνομα απεργοσπαστικό μηχανισμό  για να σπάσει την απεργία. Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη, αλλά η εργοδοσία με διάφορα τεχνάσματα αναβάλλει συνεχώς την εκδίκαση ενάντια σε αυτές τις παράνομες πράξεις της, χρησιμοποιώντας με αυτές τις ψυχοφθόρες καθυστερήσεις τον παράγοντα χρόνο για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα golden boys των πολυεθνικών, το υπαλληλικό προσωπικό της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι αποτελέσματα κακής λειτουργίας και ανθρωπίνων λαθών, όπως κάνουν και στην περίπτωση της τραγωδίας των Τεμπών.   

Δεν ξεχνούμε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

... ...
Νεότερη Παλαιότερη