ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

                                ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-04-2023/ 0000 ΤΟΠΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 04-04-2023
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και κατά τόπους θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, πολύ γρήγορα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, πολύ γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, πολύ γρήγορα στα βόρεια βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα δυτικοί, πιθανώς το βράδυ τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελλόριζου τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα νότια θα είναι ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα νότια έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις στρεφόμενοι πολύ γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-04-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βόρεια τους 9 με 12 βαθμούς, στα δυτικά τους 12 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 06-04-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια και τα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-04-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένιση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-04-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-04-2023
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι την Κυριακή κυρίως στα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο στα νότια.

...
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ