Ή ρόστ μπήφ (που είναι οπωσδήποτε ροοοοζζζζ εσωτερικά!) αλλιώς είναι μοσχαράκι ψητό. Νομίζω ότι είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για ελαφρά ψημένο μοσχάρι που έχει φανατικούς φίλους ή ορκισμένους εχθρούς λόγω του αιματώδους κέντρου του.
Σας καλώ να μπείτε στον πειρασμό να το δοκιμάσετε…
Υλικά 1 ενιαίο κομμάτι μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, χωρίς το κόκαλο, 3,5 – 4 κιλά περίπου
1 κουτ. σούπας αλάτι
2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
250 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
300 ml καλό λευκό κρασί (κατά προτίμηση Viogner)
700 ml ζωμός λαχανικών
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας νερό
1 – 2 (ανάλογα με τα γούστα σας) κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
1 – 2 (πάλι ανάλογα με τα γούστα σας) κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση ανθέων
1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή θρούμπι, θρυμματισμένo
Via
Σας καλώ να μπείτε στον πειρασμό να το δοκιμάσετε…
Υλικά 1 ενιαίο κομμάτι μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, χωρίς το κόκαλο, 3,5 – 4 κιλά περίπου
1 κουτ. σούπας αλάτι
2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
250 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
300 ml καλό λευκό κρασί (κατά προτίμηση Viogner)
700 ml ζωμός λαχανικών
2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας νερό
1 – 2 (ανάλογα με τα γούστα σας) κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
1 – 2 (πάλι ανάλογα με τα γούστα σας) κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση ανθέων
1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή θρούμπι, θρυμματισμένo
Via
Tags
ΕΙΔΗΣΕΙΣ