Ροστ μπιφ με σάλτσα θυμαριού και μουστάρδας

Ή ρόστ μπήφ (που είναι οπωσδήποτε ροοοοζζζζ εσωτερικά!) αλλιώς είναι μοσχαράκι ψητό. Νομίζω ότι είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για ελαφρά ψημένο μοσχάρι που έχει φανατικούς φίλους ή ορκισμένους εχθρούς λόγω του αιματώδους κέντρου του.

Σας καλώ να μπείτε στον πειρασμό να το δοκιμάσετε…

Υλικά 1 ενιαίο κομμάτι μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, χωρίς το κόκαλο, 3,5 – 4 κιλά περίπου

1 κουτ. σούπας αλάτι

2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες

250 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4

300 ml καλό λευκό κρασί (κατά προτίμηση Viogner)

700 ml ζωμός λαχανικών

2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας νερό

1 – 2 (ανάλογα με τα γούστα σας) κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon

1 – 2 (πάλι ανάλογα με τα γούστα σας) κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση ανθέων

1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί

3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή θρούμπι, θρυμματισμένo

Via

 www.adieXodos.gr

Νεότερη Παλαιότερη