«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκτίθεται και θα ηττάται πολιτικά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκτίθεται και θα ηττάται πολιτικά και κοινοβουλευτικά κάθε φορά που κάνει την επιλογή να στοχεύσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, με αφορμή την…

αποστολή στη Βουλή, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, φακέλου, τον οποίο χαρακτηρίζει «δήθεν φάκελο» για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η υπόθεση αφορά την αποστολή, στην εισαγγελία, από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, των πρακτικών της συνεδρίασης της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων, που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2013, όπου, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, «απορρίφθηκε πανηγυρικά», με πλειοψηφία πέραν της κυβερνητικής, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία στρεφόταν εναντίον του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπακωνσταντίου.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «δήθεν» τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή, διότι δεν περιέχει τίποτε άλλο από τα πρακτικά της Βουλής, τα οποία απέστειλε η κ. Κωνσταντοπούλου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εισαγγελία του Αρείου. Πάγου, το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να διαβιβάσει στη Βουλή τα ίδια τα πρακτικά της, «από υπηρεσιακό καθήκον» και «χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου», όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Το Δεκέμβριο του 2013, μετά από μακρά καθυστέρηση και υπό την πίεση των συνεχών προσκλήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια του ΠΝ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η πρόταση συζητήθηκε στις 18 .12.2013 στην Ολομέλεια της Βουλής και απορρίφθηκε πανηγυρικά με συντριπτική πλειοψηφία που υπερέβαινε την πλειοψηφία στήριξης της κυβέρνησης. Όλοι θυμούνται πώς εξελίχθηκε η συζήτηση, την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και την αμηχανία του κ. Τσίπρα.

Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα, στις 10.4.2014, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “παρών” και ουσιαστικά αποδέχθηκε τη ρύθμιση (άρθρο 26 ν.4258/2014) που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα έτοιμα προς παραλαβή υποβρύχια που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου με το νόμο 3885/2010. Η ρύθμιση αυτή προβλέπει ρητά ότι κατά τα λοιπά ισχύει ο νόμος του 2010. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε και ουσιαστικά (δηλώνοντας παρών) αποδέχθηκε αναδρομικά τη λύση του 2010.

Την επόμενη της συζήτησης του Δεκεμβρίου 2013 για τη απορριφθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κωνσταντόπουλου -αντιλαμβανόμενη την κοινοβουλευτική ήττα του κόμματός της- κατέθεσε στην εισαγγελία τα πρακτικά της Βουλής, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η εισαγγελία είναι να διαβιβάσει στη Βουλή τα ίδια τα πρακτικά της “από υπηρεσιακό καθήκον” και “χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο του κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή.

Επρόκειτο για μια παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση κατά παραβίαση του Συντάγματος. Καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολόγηση.

Η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων προς κομματική χρήση.

Άλλωστε αν ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι έπρεπε να δώσει συνέχεια στη Βουλή, μπορούσε όλους αυτούς τους μήνες να το κάνει καθώς η Βουλή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και γνώριζε πολύ καλά τι περιέχεται στα ίδια τα πρακτικά της! Δεν θέλησε όμως ή μάλλον δεν τόλμησε να επανέλθει.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αποδέχθηκε τη λύση του 2010 με τη στάση του στον πρόσφατο σχετικό νόμο 4258/2014. Το ίδιο είχε κάνει προηγουμένως και με ανάλογη ρύθμιση για τις πυραυλακάτους και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Αφού αυτό έχει κάνει επί της ουσίας, γιατί δεν το παραδέχεται με πολιτικό θάρρος;

Αρκετά συνεπώς με τις χυδαιότητες και τις κραυγαλέες αντιφάσεις. Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την επιλογή να στοχεύσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτίθεται και ηττάται κοινοβουλευτικά και πολιτικά.

Ας εγκαταλείψει λοιπόν αυτόν τον άγονο δρόμο και ας ανταποκριθεί πολιτικά απέναντι στις προτάσεις του Ευαγγέλου Βενιζέλου για εθνική ενότητα και στοιχειώδη δημοκρατική συναίνεση».

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]