Στην Ουάσινγκτον ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στη Βεγγάζη

Ο αρχηγός μιας λιβυκής πολιτοφυλακής που είναι ύποπτος για την επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί τέσσερις Αμερικανοί, έφθασε στην Ουάσινγκτον…

και κρατείται από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Ο Άχμεντ Αμπού Χατάλα κρατείται από τις δυνάμεις της τάξης», δήλωσε ο Μπιλ Μίλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ο Μίλερ δεν έκανε γνωστό πού κρατείται ο Χατάλα. Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν πει την Πέμπτη πως ο ύποπτος επρόκειτο να φθάσει στις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το CNN και οι New York Times ανέφεραν ότι ο Χατάλα μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο κρατούνταν αφότου είχε συλληφθεί στις 15 Ιουνίου.

Ο Χατάλα είχε μεταφερθεί στο αμφίβιο μεταγωγικό πολεμικό πλοίο New York μετά την απαγωγή του από αμερικανικές δυνάμεις των ειδικών επιχειρήσεων στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν στα περίχωρα της Βεγγάζης.

Αναμένεται ότι θα δικασθεί από το αμερικανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Ο αμερικανός πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στη Βεγγάζη.

Ο Χατάλα κατηγορείται για φόνο προσώπου σε ιδιοκτησία των ΗΠΑ, για μια παράβαση της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής και για παροχή υλικής υποστήριξης στην τρομοκρατία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

www.adieXodos.gr


...Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 
Νεότερη Παλαιότερη