Ντάτσιτς: Όλοι οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Καμία χώρα στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν θα πρέπει να γίνει καταφύγιο για τους εγκληματίες πολέμου, οι οποίοι πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς….

Αναφερόμενος στις χθεσινές συλλήψεις, στη Σερβία, υπόπτων για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Σρεμπρένιτσα τόνισε ότι αποτελούν απόδειξη ότι η Σερβία είναι ειλικρινής στις προσπάθειές της να τιμωρήσει όλους τους εγκληματίες πολέμου. Η περιφερειακή συνεργασία είναι πολύ σημαντική σε αυτό, επειδή καμία χώρα των Βαλκανίων δεν θα πρέπει να είναι άσυλο για εγκληματίες πολέμου" ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις έγιναν χάρη στη συνεργασία των δικαστικών συστημάτων της Σερβίας και της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Η δίκη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην επικράτεια άλλων χωρών δεν θα ήταν δυνατή, αν η Σερβία δεν είχε νόμο για την οικουμενική δικαιοδοσία, για τον οποίο η Κροατία άσκησε κριτική, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς τόνισε ακόμη ότι οι συλλήψεις δεν έχουν σχέση με όρους που επιβάλλονται στη Σερβία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης και ότι δεν πρόκειται για πολιτικό, αλλά αστυνομικό-δικαστικό ζήτημα.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ