Σύγκλιση αλλά όχι και ταύτιση απόψεων στην επταμερή

Λεπτομέρειες από τη μίνι-σύνοδο για το ελληνικό ζήτημα που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ευρωπαίος αξιωματούχος…

μιλώντας στο Bloomberg, σημείωσε ότι οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της ήταν «ειλικρινείς» και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι τον επόμενο μήνα.

Επιπλέον, πληροφορίες που διαρρέονται κάνουν λόγο για μια ακόμη σύγκληση του Eurogroup την επόμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ενημέρωσης, φαίνεται πως οι εταίροι έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση μία νέα διορία για την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου μεταρρυθμίσεων σε ειδική συνεδρίαση του eurogroup.

Σε περίπτωση που οι προτάσεις αυτές κριθούν πειστικές και επαρκείς, ενδέχεται να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση περίπου 2 δισ.

Κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε πως η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ειλικρινής και υπήρξαν ενδείξεις σύγκλισης.

Όπως μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν και υπονόμευσαν τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επταμερής συνάντηση επιβεβαιώνει την πάγια θέση της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της.

Παράλληλα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, ζητήθηκε από τον κ. Τσίπρα να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που οι εκπρόσωποι των θεσμών εργάζονται στην

Αθήνα.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη