«Οι ΗΠΑ κοντά στους Ευρωπαίους συμμάχους για την οικονομική ανασφάλεια»

Οι ΗΠΑ, όπως για πολλά χρόνια τώρα, βρίσκονται κοντά στους Ευρωπαίους συμμάχους και τους εταίρους μας για μερικά (από τα ζητήματα) της οικονομικής ανασφάλειας στην ήπειρο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος…

Έρνεστ, απαντώντας σε ερώτηση για τη σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου, «Αγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά αυτό (το θέμα). Είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και της οικονομίας μας αυτές οι διαφορές να επιλυθούν».

Όπως είπε, «τα καλά νέα είναι» ότι το καθένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ αναγνωρίζει και έχει το δικό του ενδιαφέρον στην προσπάθεια για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε πιθανώς να παρέχει «κάποια περισσότερη» ενημέρωση για τις συνομιλίες που είχαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών με ομολόγους τους στην Ευρώπη γι» αυτό το θέμα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα ότι «τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες, έχει υπάρξει μια μεγάλη διακύμανση στις αγορές συναλλάγματος, με το δολάριο και το ευρώ» και «αν αυτό είναι κάτι που ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί και ανησυχεί;», τόνισε ότι «υπάρχει μια μακρά παράδοση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που μόνο ο υπουργός Οικονομικών μιλά για την αξία του αμερικανικού νομίσματος. Έτσι, θα ήθελα να πω ότι ο πρόεδρος και το οικονομικό επιτελείο του ενημερώνονται τακτικά για τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη