Αυτός είναι ο φάκελος «R 27320» των Ναζί με το χρέος προς την Ελλάδα

Συνεχίζουν τις αναλύσεις τους οι Γερμανικές εφημερίδες για τις πολεμικές αποζημιώσεις και την τύχη που μπορεί να έχει νομικά το ελληνικό αίτημα, παρουσιάζοντας σήμερα το φάκελο «R 27320» του Υπουργείου Εξωτερικών…

της Γερμανίας το οποίο τεκμηριώνει την ύπαρξη του χρέους, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Die Welt δεν προσφέρει τα νομικά ερείσματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει, ωστόσο, η Die Welt, το χρέος υπολογίζεται, με βάση Γερμανούς εμπειρογνώμονες, στα 5 δισ. ευρώ αντί των 11 δισ. που ζητά η Ελλάδα, ενώ στην σελίδα 114 του φακέλου καταγράφεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε το χρέος από τους Ναζί.

Όπως αναφέρει η Die Welt, ο φάκελος αυτός είναι δημόσιο έγγραφο και μπορεί να τον ζητήσει και να τον λάβει οποιοσδήποτε. Η Handelsblatt, ωστόσο, που ασχολείται και αυτή με το θέμα αυτό υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική πρωτοβουλία από τους βουλευτές της αριστεράς των πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών υπέρ καταβολής των αποζημιώσεων αυτών, «η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σκληρά σαν γρανίτης αρνητική». Και οι δύο εφημερίδες, πάντως, αναφέρονται στην συμφωνία επανένωσης της Γερμανίας «δύο συν τέσσερα» του 1990 την οποία χρησιμοποιεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως νομικό οπλοστάσιο πίσω από το οποίο θωρακίζει την άρνηση της για αποζημιώσεις και βάση της οποίας θεωρεί το θέμα λήξαν.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη