Ήταν μια Κούκλα, μέχρι που Αρνήθηκε να τον Παντρευτεί. Μόλις δείτε ΠΩΣ είναι Σήμερα, θα Ανατριχιάσετε…

Η Laxmi Agarwal από το Νέο Δελχί της Ινδίας ήταν μόλις 15 χρονών, όταν η ζωή της πήρε μια

φρικτή τροπή. Ένας 32χρονος άντρας, ο αδερφός μιας

φίλης από το σχολείο, θέλει να τη παντρευτεί, αλλά αυτή αρνείται. Για εκδίκηση, αυτός ο άντρας ρίχνει οξύ στο πρόσωπό της. Σήμερα, 26 χρόνια μετά, ακόμα το θυμάται έντονα. «Αρχικά ένιωσα κρύο, Μετά ένα έντονο κάψιμο. Μετά το υγρό έλιωσε το δέρμα μου.» Λόγω του ότι ενστικτωδώς σήκωσε τα χέρια μπροστά στο πρόσωπό της μπόρεσε να σώσει την όρασή της.

Η έφηβη πέρασε 10 εβδομάδες στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν όλο το δέρμα από το πρόσωπό της. Από τότε έχει κάνει αμέτρητες εγχειρήσεις. Αλλά ενώ οι ουλές της σιγά σιγά γιατρεύονταν, ο πόνος από τις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω της όλο μεγάλωνε. Ή ίδια μου η οικογένεια δεν ήθελε να με βλέπει πλέον, ούτε οι φίλοι

μου. Έμεινα στο σπίτι για 8 χρόνια και μπορούσα να βγω από το σπίτι μόνο όταν ήμουν εντελώς καλυμμένη. Ο δράστης δέχτηκε μια απλή προειδοποίηση και αφέθηκε ελεύθερος. Προσπάθησα να βρω δουλειά, αλλά κανείς δεν με ήθελε. Έλεγαν: “Δεν γίνεται να σε πάρουμε, θα τρομάζεις τον κόσμο.’» Με τον καιρό, η Laxmi γνώρισε και άλλα θύματα παρόμοιων περιστατικών. Είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία τέτοιες επιθέσεις, περίπου 1000 γίνονται κάθε χρόνο, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος επειδή πολλά θύματα δεν αναφέρουν την επίθεση από φόβο ή ντροπή. Πλέον η Laxmi προσπαθεί να βοηθήσει τέτοια θύματα: σαν ακτιβίστρια προσπαθεί να σταματήσει την ελεύθερη πώληση τέτοιων οξέων και παλεύει για την επιβολή μεγαλύτερων ποινών σε δράστες τέτοιων επιθέσεων. Πλέον η ιστορία της έχει γίνει αρκετά γνωστή και θέλει να δείξει σε όλους πως μια γυναίκα δεν πρέπει να κλειστεί στον εαυτό της μετά από μια τέτοια επίθεση, αλλά πάντα να έχει το κουράγιο να συνεχίσει και να αφήσει το όνομά της στην ιστορία. Ευτυχώς, ο άνθρωπος που ευθύνεται για την επίθεση καταδικάστηκε με 7 χρόνια κάθειρξη και η Laxmi βρήκε τον έρωτα της ζωής της και ιδρυτή της καμπάνιας Stop Acid Attacks. Μαζί έχουν μια μικρή κορούλα και είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Την βοηθάει να παραμένει δυνατή και μαζί προσπαθούν να πολεμήσουν ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό όσων έχουν υπάρξει θύματα τέτοιων επιθέσεων. Πλέον η Laxmi είναι η φωνή πολλών ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί και ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους. «Ένα όμορφο πρόσωπο δεν είναι το παν στη ζωή, ακόμα και αν αυτό μας μαθαίνουν να πιστεύουμε μεγαλώνοντας.» Τι εκπληκτική γυναίκα!

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη