Αγάπη μου, θέλεις γιατρό !

Ξέρετε πώς οι άντρες φοβούνται να πάνε στο γιατρό;

Αναλάβετε λοιπόν εσείς την απαραίτητη γκρίνια, με τα σωστά επιχειρήματα...
1.

Πρέπει να ελέγχει τους όρχεις του όσο συχνά

ελέγχετε εσείς το στήθος σας. Η καλύτερη ώρα για αυτοέλεγχο είναι στο ντους, επειδή τότε οι όρχεις "κατεβαίνουν" λόγω της θερμότητας και είναι εύκολο να ψηλαφιστούν. Τις περισσότερες φορές οι ύποπτοι όγκοι είναι κύστες, αλλά είναι καλύτερο να του προτείνετε να απευθυνθεί σε ανδρολόγο ή ορμονολόγο για να αποκλείσει την περίπτωση κακοήθειας.

2.

Μην του επιτρέπετε να αγνοεί ανησυχητικά συμπτώματα. Οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν και πολύ καλή σχέση με τις εξετάσεις. Οποιαδήποτε αιμολήπτρια σε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο μπορεί να σας βεβαιώσει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών που εξετάζονται, τελικά, έχουν οδηγηθεί εκεί δια της (ψυχολογικής) βίας από τις συντρόφους τους. Εκκρίσεις, κοκκινίλες, φαγούρα ή τσούξιμο στη διάρκεια της ούρησης είναι όλα συμπτώματα που πρέπει να αξιολογηθούν. Και μην ξεχνάτε πως αν εκείνος έχει κάτι, πιθανότατα το έχετε και εσείς.

3.

Αντιμετωπίζει πρόβλημα στύσης, πείστε τον να ασχοληθεί μαζί του. Κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε έλλειψη αυτοπεποίθησης ή σε άγχος. Ωστόσο, μπορεί και να σημαίνει κακή κυκλοφορία του αίματος, οπότε θα χρειαστούν επιπλέον εξετάσεις, από έλεγχο της αρτηριακής πίεσης μέχρι αιματολογικά τεστ να διαπιστωθεί αν υπάρχει διαβήτης. Αν τελικά αποκλειστούν όλα τα οργανικά αίτια, ετοιμαστείτε

να του κάνετε ενέσεις ...αυτοπεποίθησης.

4.

Μάθετέ τον να προσέχει τυχόν αλλαγές στο δέρμα του. Και οι άντρες λατρεύουν τον ήλιο, ξέρετε. Κατά κανόνα όμως, δεν έχουν τη στενή σχέση που έχουμε εμείς οι γυναίκες με τα αντηλιακά. Πάντως δεν πρέπει να ανησυχήσετε ιδιαίτερα: τα περισσότερα μελανώματα είναι καλοήθη, καλό είναι όμως να απευθυνθεί σε παθολόγο για τη διάγνωση. Θυμηθείτε, ότι όσο πιο νωρίς διαγνωστεί ένα πρόβλημα, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορεί να αντιμετωπιστεί.

5.

Στείλτε τον για ένα PSA test (Prostatic Specific Antigen, Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο) κάθε δύο χρόνια . Πρόκειται για μαι απλή εξέταση αίματος. Γενικά, παρατηρήστε αν νιώθει συχνά την ανάγκη να πηγαίνει στο μπάνιο, ειδικά τη νύχτα, χωρίς όμως να έχει αρκετά ποσότητα ούρων: είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα του καρκίνου του προστάτη.

i-diadromi

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ