Δείτε γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το προσδόκιμο ζωής αγγίζει κατά μέσο όρο τα 70 έτη σε παγκόσμια κλίμακα... Μέχρι τα 83 έτη είναι το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας
σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ ενώ για τους άνδρες φτάνει τα 78 έτη. Αυτή η διαφορά ισχύει επίσης και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Δείτε τους δύο βασικούς λόγους που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες: 1. Οι γυναίκες «αντέχουν» περισσότερο ως έμβρυα καθώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα αγόρια είναι πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις και άλλες προγεννητικές επιπλοκές. Μάλιστα τα αγόρια αναπτύσσονται με πιο αργό ρυθμό κι έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους αν γεννηθούν πρόωρα, λόγω προβλημάτων σε ζωτικά όργανα όπως ο εγκέφαλος και οι πνεύμονες. 2. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πιο εύκολα την πιθανότητα καρδιοπάθειας. Σύμφωνα με τις έρευνες οι άντρες είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια και να χάσουν τη ζωή τους λόγω αυτής και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, δηλαδή στα 30 ή τα 40. Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια καρδιοπάθειας τουλάχιστον δέκα χρόνια πιο μετά ενώ ο κίνδυνος αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση, όταν μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων.

Πηγή:healthpro.gr

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη