Έξυπνα tips για καθαριότητα με φυσικό τρόπο!

Για να λάμψει το πάτωμα, για να φύγουν οι μούχλες από τα πλακάκια, για να γυαλίσουν ασημικά και μπακίρια αλλά και για να ανθίσουν τα φυτά και να εξολοθρευτούν οι μελίγκρες δεν χρειάζεται… χημική επανάσταση! Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα της κουζίνας ή να μάθουμε τρόπους με τους οποίους η φυσική
καθαριότητα αποδίδει περισσότερο. Δείτε στη συνέχεια πώς θα καθαρίσετε το σπίτι σας και πολλά παρόμοια για να ξέρετε την επόμενη φορά πόυ θα χρησιμοποιήσετε το κέτσαπ για παράδειγμα ή την οδοντόκρεμα – πέρα από το συνηθισμένο!

1. Κέτσαπ για τα μπακίρια – Τρίψτε τα μπρούτζινα αντικείμενα με ένα πανί εμποτισμένο σε λίγη κέτσαπ. Αφήστε να στεγνώσει και ξανατρίψτε με καθαρό, μαλακό πανί. 2. Βότκα για τη μελίγκρα – Καθαρίστε τα προσβεβλημένα φύλλα του φυτού με ένα πανί εμποτισμένο σε βότκα! 3. Μηλό-φλουδες για τα κολημένα λίπη – Στο τηγάνι που έχει πρόβλημα βάλτε τις φλούδες από δύο μήλα και αρκετό νερό να τις καλύψετε. Βράστε μέχρι να κοχλάσει το νερό και αφήστε να κρυώσει. Αδειάστε και τρίψτε το τηγάνι με ένα μαλακό πανί. 4. Μαγιονέζα για τις μολυβιές στο ξύλο – Τρίψτε τις μολυβιές από χρώμα (μπογιά, μαρκαδόρος κ.λπ.) που υπάρχουν πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια με λίγη μαγιονέζα και μετά καθαρίστε με ένα μαλακό πανί. 5. Λαδολέμονο για γυαλιστερές ξύλινες επιφάνειες – 1 μέρος λεμόνι και δύο μέρη λάδι και τρίψτε με το μείγμα το ξύλο. 6. Αλάτι για την καφετιέρα – Βάλτε 1/4 χοντρό αλάτι μέσα στο γυάλινο δοχείο και 12 παγάκια και κινείστε το σκεύος να ανακατευτούν. Αφήστε μισή ώρα και ξεπλύντε. 7. Μαγειρική σόδα για τις μούχλες στα πλακάκια – Φτιάξτε μια πάστα από νερό και μαγειρική σόδα και με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας τρίψτε τις προβληματικές περιοχές. 8. Αλάτι για να μην στάζουν τα κεριά – πριν ανάψετε το κερί ξεπλύντε το με αλατισμένο νερό. Στεγνώστε καλά και ανάψτε. 9. Ξίδι για τα αυτοκόλλητα – Βρέξτε ένα πανί με ξίδι και πιέστε πάνω στο αυτοκόλλητο που θέλετε να αφαιρέσετε από ένα αντικείμενο. Κρατήστε μερικά λεπτά και απομακρύνετε εύκολα. 10. Kαλαμποκάλευρο για τη σκόνη στα ψεύτικα λουλούδια – Βάλτε δύο πλαστικές σακούλες τη μία μέσα στην άλλη. Τοποθετήστε τα λουλούδια και ρίξτε μέσα αρκετό καλαμποκάλευρο. Κλείστε να ταρακουνήστε καλά για μερικά λεπτά. 11. Ξίδι για τα τζάμια – Γεμίστε ένα μουκάλι με ίσα μέρη νερό και λευκό ξίσι και ψεκάστε τα τζάμια. 12. Οδοντόκρεμα για τα λευκά σημάδια των ποτηριών σε ξύλινες επιφάνειες – Με ένακαθαρό πανί τρίψτε πάνω στο λεκέ λίγη οδοντόκρεμα. Αφαιρέστε την περίσσεια και γυαλίστε με ένα καθαρό πανί. 13. Μαγιονέζα για καθαρά πλήκτρα – Βάλτε λίγη μαγιονέζα πάνω στα κιτρινισμένα πλήκτρα του πιάνου, αφήστε δύο με τρία λεπτά και καθαρίστε με ένα μαλακό πανί. 14. Αλάτι για το πεσμένο αυγό – Έπεσε το αυγό κάτω και δεν μαζεύεται εύκολα. Ρίξτε λίγο χοντρό αλάτι επάνω του και αφήστε για μερικά λεπτά. Μαζέψτε εύκολα με ένα χαρτί.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη