Τα ελληνικά νησιά στις απόλυτες τάσεις για υπερπολυτελή ταξίδια το 2022


 Πηγή φωτό: Pixabay

Τις νέες τάσεις και συνήθειες των ταξιδιωτών υψηλών εισοδημάτων αποκαλύπτει ο παγκόσμιος πάροχος πτήσεων τσάρτερ, Air Charter Service.

Έπειτα από την έκρηξη των ιδιωτικών ταξιδιών – η εταιρία  καταγράφει

αύξηση 49% στις αναζητήσεις από την εποχή προ πανδημίας – οι ειδικοί της ACS διερεύνησαν τις κορυφαίες τάσεις που καταγράφονται κατά τα έτη 2021 και 2022 βάσει των γνώσεών τους και της συχνής επικοινωνίας τους με τους ταξιδιώτες.

Οι τάσεις αυτές είναι...

1. Υπερ-πολυτελή ταξίδια με κατοικίδια

Η έρευνα έδειξε ότι 3,2 εκατ. νοικοκυριά στο Ην. Βασίλειο έχουν υιοθετήσει κατοικίδια από την έναρξη της πανδημίας, και η συνεπαγόμενη αύξηση των πολυτελών ταξιδιών με κατοικίδιο είναι εγγυημένη και μέσα στο 2022.

Έπειτα από σημαντική αύξηση της ζήτησης για πτήσεις με κατοικίδια σε επιβατικά αεροσκάφη, η εταιρία προβλέπει ότι οι πολυτελείς εμπειρίες στο Ην. Βασίλειο και στο εξωτερικό, για τους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων θα αυξηθούν αριθμητικά μέσα στο 2022.

2. Προορισμοί για ιδιωτικά τζετ το 2022

Καθώς τα ταξίδια στις ΗΠΑ και την Ασία ανακάμπτουν με πιο βραδείς ρυθμούς, η ACS καταγράφει ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2021 για τους ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο, βάσει αεροδρομίων προορισμού με ιδιωτικά τζετ, ήταν οι ακόλουθοι: Νίκαια και Κάνες, Φάρο, Πάλμα, Ίμπιζα και Ελληνικά νησιά.

Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη δημοφιλία των ταξιδιών κοντινής απόστασης και της πρόσφατης έκρηξης της βιομηχανίας γιώτινγκ, η ACS προβλέπει ότι οι προορισμοί αυτοί θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της ζήτησης και το 2022, παράλληλα με τις πόλεις Όλμπια, Αζαξιό, Σαρδηνία, Αντίμπ και Μονακό.

3. Το κίνημα μηδενικών εκπομπών άνθρακα

Ο κόσμος αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση ​​και η ACS προβλέπει ότι το νέο κύμα πελατών στα ιδιωτικά τζετ θα οδηγήσει σε αυξημένη αντιστάθμιση άνθρακα. Γίνεται σαφέστερο πλέον ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες βιομηχανίες, η τεχνολογία που θα καταστήσει την αεροπορία ουδέτερη σε άνθρακα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, ωστόσο, υπάρχουν βιομηχανίες όπου υπάρχει η τεχνολογία για την αντιστάθμιση του άνθρακα, αλλά όχι και τα κεφάλαια.

Τα συστήματα πίστωσης άνθρακα είναι ένας τρόπος χρηματοδότησης επενδύσεων σε πράσινα έργα, τα οποία διαφορετικά δεν θα λάμβαναν την επένδυση που χρειάζονται. Ως αποτέλεσμα, η αντιστάθμιση άνω του 100% του άνθρακα από πτήσεις ιδιωτικής αεροπορίας θα είναι μια επιλογή που θα υιοθετήσουν περισσότεροι πελάτες, είτε απευθείας μέσω των παρόχων τσάρτερ είτε μέσω των δικών τους προγραμμάτων.

Η ACS ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα αντιστάθμισης άνθρακα τον Φεβρουάριο του 2020 για να επιτρέψει στους πελάτες της να αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα από τις πτήσεις τους προσθέτοντας ένα τέλος 0,5% στην επόμενη πτήση τους, μια συνεισφορά που επενδύεται –χωρίς καμία προμήθεια– από την ACS στην αγορά πιστώσεων άνθρακα από συστήματα αντιστάθμισης άνθρακα πιστοποιημένα από τα Ηνωμένα Έθνη και το Gold Standard.

4. Υπερ-πολυτελείς Lifestyle υπηρεσίες υποδοχής/ θυρωρείου

Η πανδημία έχει προκαλέσει θεμελιώσεις αλλαγές στις προτεραιότητες του εξαιρετικά πλούσιου ταξιδιώτη, με παράγοντες όπως το απόρρητο, η ασφάλεια και η αξιοπιστία να υπερισχύουν του κόστους. Καθώς τομείς εκτός της φιλοξενίας (π.χ. ναύλωση ιδιωτικών αεροσκαφών) κατέγραψαν έκρηξη της ζήτησης, η ACS διαπίστωσε ότι οι ταξιδιώτες αναζητούσαν κάτι περισσότερο από μια πτήση – με τους πελάτες να αναφέρουν ότι προτιμούν ένα σημείο επαφής για ολόκληρο το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων ξενοδοχείων και εμπειρίας – και τώρα, οι επιχειρήσεις που θα ξεχωρίσουν είναι εκείνες που όχι μόνο φρόντισαν για την πτήση, αλλά παρέχουν και υπηρεσίες θυρωρείου πολυτελείας για τον πελάτη, που διασφαλίζουν ότι εκείνος αισθάνεται προστατευμένος και ικανοποιημένος καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το επόμενο έτος, η ACS προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις εκτός της φιλοξενίας θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να δημιουργούν ομάδες διαχείρισης lifestyle ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των ταξιδιωτών και να αναπτύσσουν ειδικότητες εκτός των συνηθισμένων αρμοδιοτήτων τους.

tornosnews.gr

Νεότερη Παλαιότερη