Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 6χρονο – Το έβαζαν να ζητιανεύει 12 ώρες την ημέρα

Με έγγραφη… άδεια της μητέρας του μικρού κοριτσιού, 54χρονη το εκμεταλλευόταν βάζοντάς το να ζητιανεύει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Μια απίστευτη ιστορία παιδικής εκμετάλλευσης με… υπεύθυνη δήλωση αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα ενός 6χρονου κοριτσιού έδωσε το παιδί της σε 54χρονη η οποία το τοποθετούσε σε δρόμους της πόλης να ζητιανεύει για 12 ώρες την ημέρα.

Η αστυνομία εντόπισε το παιδί και ξεδιάλυνε τη φάμπρικα που είχε στηθεί μετά από καταγγελίες πολιτών στην τηλεφωνική γραμμή «1109».

Σε βάρος της 54χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκου.

Από την μεθοδική και εντατική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, η 54χρονη έχοντας την έγγραφη συναίνεση της 20χρονης αλλοδαπής μητέρας της ανήλικης, η οποία και αναζητείται, μετέβαινε με την ανήλικη καθημερινά στο κέντρο της πόλης, όπου κάθονταν έξω από εμπορικά καταστήματα και επιδίδονταν σε επαιτεία για περισσότερες από 12 ώρες καθημερινά, με την ανήλικη να είναι παραμελημένη και να έχει βρώμικη εμφάνιση προκειμένου να προκαλέσει τα φιλανθρωπικά αισθήματα των διερχόμενων και να πετύχει έτσι τον προσπορισμό του μέγιστου δυνατού οικονομικού οφέλους.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενες εδώ και πάνω από ένα χρόνο μετέφεραν την ανήλικη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες με μοναδικό στόχο την κατ’ επάγγελμα εργασιακή εκμετάλλευσή της, μέσω της επαιτείας, ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία μονιμότητα στη διαμονή και φροντίδα για την εκπαίδευση, σίτιση και ευζωία του ανήλικου κοριτσιού.

Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η ανήλικη μεταφέρθηκε σε δομή για κατάλληλη αρωγή.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη