Σταμάτης Κόκοτας: Ο φίλος του Ωνάση και της Κάλας που δεν υπολόγισε το χρήμα

Ο Σταμάτης Κόκοτας έζησε από κοντά τον Αριστοτέλη Ωνάση και τη Μαρία Κάλας

Ο Σταμάτης Κόκοτας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον

καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και όσους τον αγάπησαν μέσα από τη μουσική του.

Σε συνέντευξή του στη Lifo, το 2013 ο λαϊκός τραγουδιστής είχε πει «Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι. Καθόλου. Η πορεία μου, άλλωστε, αυτό δείχνει. Πολλές φορές τον ξεπέρασα και πλέον δεν με φοβίζει – έχω «πληρωθεί» στη ζωή μου απ’ όλας και καθ’ όλας τας απόψεις.»

Ο Σταμάτης Κόκοτας ξεχώρισε για την ιδιαίτερη φωνή του, όμως χαρακτηριστικό του ήταν οι φαβορίτες του. Ακόμα και όταν μια πολύ γνωστή εταιρεία ξυριστικών του ζήτησε να ξυρίσει τις φαβορίτες του έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων για λανσάρισμα εκείνος τους απάντησε να τους δώσει εκείνος τα 50 εκατομμύρια

Κάποια στιγμή, μια πολύ γνωστή εταιρεία ξυριστικών μου είχε κάνει πρόταση να ξυρίσω τις φαβορίτες μου έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων, προκειμένου να λανσάρει τα ξυραφάκια της. Τους απάντησα να τους δώσω εγώ τα 50 εκατομμύρια που μου έδιναν εκείνοι και να τους πάω στην πλατεία Ομονοίας, τότε που υπήρχε εκεί σιντριβάνι, να τους βάλει μέσα και να τους κάνει μπάνιο.

Ο Σταμάτης Κόκοτας υπήρξε αδελφικός φίλος με τον Αρίστο τον Ωνάση, φίλος με την Μαρία Κάλλας αλλά και με την Τζάκι. Μάλιστα η Ελληνίδα σοπράνο τον αγαπούσε πολύ. Του έλεγε πάντα «τι γλυκά που τραγουδάς!». Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πλειστηριασμό των αντικειμένων της που είχε γίνει στο Παρίσι είχαν πουληθεί και 8 δικά του long play, που της τα είχε αφιερώσει τότε.

Τον Ωνάση τον χαρακτήριζε λεβέντη και πως ήταν ένας άνδρας που δεν υπολόγιζε τα χρήματα ή τη φήμη του και πως τον ένοιαζε πάντα η παρέα. Επέλεγε να κάθεται στο πρώτο τραπέζι απέναντί στον Κόκοτα όταν τραγουδούσε και υπέγραφε συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη