Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την απροσδόκητη γέννα στην τουαλέτα του ΚΑΤ

«Διαχειριστήκαμε ένα πρωτάκουστο περιστατικό» – «Το παιδί ήθελε να ζήσει»

Στο περιστατικό με την απρόσμενη γέννα στο νοσοκομείο ΚΑΤ αναφέρθηκε μιλώντας

στο DEBATER, o διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, Βασίλης Καλδής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Η μητέρα που εργάζεται ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο ΚΑΤ υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος και πως πήγε τουαλέτα επειδή ένιωθε πόνους στην κοιλιακή χώρα και τελικά γέννησε στη λεκάνη.

Μιλώντας στο DEBATER ο κ. Καλδής, σημείωσε πως όλοι στο νοσοκομείο κλήθηκαν να διαχειριστούν “ένα πρωτάκουστο και απροσδόκητο περιστατικό“, το οποίο δεν ήταν προετοιμασμένοι και προσέθεσε πως το παιδάκι απέδειξε ότι ήθελε να ζήσει και όταν όλα θα είναι καλά θα πάρει εξιτήριο.

“Το παιδί θα είναι καλά όταν θα πάρει το εξιτήριο από το νοσοκομείο, έγινε μια συλλογική προσπάθεια από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, έως και τη διοίκηση. Να προλάβουμε να διαχειριστούμε γρήγορα ένα πρωτάκουστο και απροσδόκητο περιστατικό. Είμαστε Προετοιμασμένοι για πολλά πράγματα στο ΚΑΤ, αλλά για διαχείριση τέτοιας κατάστασης δεν ήμασταν. Θα φροντίσουμε να είμαστε από εδώ και μπρος”, είπε αρχικά ο κ. Καλδής.

“Κλήθηκε το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό αντέδρασε, συμμετείχαν αρκετοί γιατροί στη διαχείριση. Το παιδί ήθελε να ζήσει… Προσπαθήσαμε ελεγχόμενα να φέρουμε μητέρα και νεογνό σε κατάσταση που να μπορούμε να τα παραδώσουμε στο Έλενα Βενιζέλου, γιατί στο ΚΑΤ δεν υπάρχει τέτοια υποδομή“, κατέληξε o διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ