Tζο Μπάιντεν: «Θα μπορούσα να πεθάνω αύριο…Σέβομαι τη μοίρα»


Την παραμονή των 80ων γενεθλίων του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λέει ότι «σέβεται» τη μοίρα, αν και επιμένει ότι η αντοχή και το «πάθος» του

παραμένουν στα ύψη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε την Κυριακή ότι θα μπορούσε να «πεθάνει αύριο» αλλά προέτρεψε τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους να τον κρίνουν για τα επίπεδα ενέργειας και όχι για την ηλικία του. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο MSNBC του ζήτησαν να απαντήσει στις ανησυχίες των ψηφοφόρων ότι είναι πολύ μεγάλος για μια δεύτερη θητεία. «Σέβομαι τη μοίρα. Θα μπορούσα να αρρωστήσω αύριο. Θα μπορούσα, ξέρετε, να πεθάνω αύριο».

Αλλά, πρόσθεσε, «Όσον αφορά το επίπεδο ενέργειάς μου, όσον αφορά το πόσα μπορώ να κάνω, νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να με κοιτάζουν και να λένε, μπορεί να έχει ακόμα το ίδιο πάθος για αυτό που κάνει;»

Ο Μπάιντεν, ο οποίος κλείνει τα 80 την επόμενη εβδομάδα, έχει δεχθεί πυρά για μια σειρά από δημόσιες γκάφες, τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύονται για να ισχυριστούν ότι οι γνωστικές του ικανότητες και η διαύγειά του φθίνουν. Ο Μπάιντεν, ωστόσο, επέμεινε ότι η αντοχή του παραμένει σε υψηλα επίπεδα.

«Είμαι καλά στην υγεία μου. Όλα μου, τα πάντα πάνω μου σωματικά λειτουργούν καλά, το ίδιο και διανοητικά», είπε. Ο Αμερικανός πρόεδρος ενθάρρυνε τους ψηφοφόρους να κάνουν τη δική τους αξιολόγηση και αν αποφάσιζαν ότι δεν ήμουν κατάλληλος για τη δουλειά, «τότε θα έπρεπε να ψηφίσουν εναντίον μου, όχι εναντίον μου [αλλά] θα πρέπει να με ενθαρρύνουν να μην πάω. Αλλά δεν νιώθω έτσι», είπε ο Μπάιντεν.

Η ηλικία του Μπάιντεν έπαιξε δευτερεύοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του 2020, παρά τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να τονίσουν την προχωρημένη ηλικία και την επιδείνωση της υγείας του Μπάιντεν. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από τους New York Times/Sienna College τον Ιούλιο διαπίστωσε ότι το 26% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων υποστηρίζουν μια δεύτερη θητεία για τον Μπάιντεν.

Η ηλικία αναφέρθηκε ως ο κύριος λόγος για όσους εναντιώνονται στην παράταση της προεδρίας του. Ενώ οι φήμες για κακή διανοητική κατάσταση συνοδεύουν τον Μπάιντεν από την αρχή της προεδρίας του, μια «γκάφα» το Σεπτέμβριο κατά την οποία κάλεσε δημόσια μια βουλευτή που είχε πεθάνει τον προηγούμενο μήνα αύξησε την πίεση στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;». Ο Μπάιντεν κάλεσε το πλήθος σε μια διάσκεψη, αναφερόμενος στην αείμνηστη Ρεπουμπλικανή βουλευτή Τζάκι Βαλόρσκι, η οποία ήταν μέλος της διακομματικής ομάδας πίσω από τη διάσκεψη υγείας του Λευκού Οίκου για τα τρόφιμα και τη διατροφή. «Νομίζω ότι θα ήταν εδώ», είπε ο Μπάιντεν. Η Βαλόρσκι είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Αύγουστο και ο Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία σε ηλικία 79 ετών, εξέδωσε μια δήλωση εκείνη την εποχή λέγοντας ότι ήταν «σοκαρισμένος και λυπημένος».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ