Ισπανία: Πάνω από 150 τραυματίες σε σιδηροδρομικό ατύχημα

Ισπανία: Περισσότεροι από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα το πρωί σε προάστιο της Βαρκελόνης

Πάνω από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα το πρωί σε προάστιο της Βαρκελόνης, στην περιφέρεια της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, όταν τρένο που κατευθυνόταν στην πόλη αυτή προσέκρουσε στο πίσω μέρος άλλου τρένου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και η ισπανική σιδηροδρομική εταιρεία.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών ανακοίνωσε ότι από τους 155 ανθρώπους που τραυματίστηκαν, «150 έφεραν ελαφρά τραύματα», ενώ οι υπόλοιποι 5 τραύματα «μέτριας βαρύτητας».

«Σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο αμαξοστοιχίες στις 07:50 (τοπική ώρα) στον σταθμό Montcada i Reixac-Manresa, στην γραμμή με κατεύθυνση τη Βαρκελόνη», δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Renfe, διευκρινίζοντας ότι ένα τρένο «προσέκρουσε στο πίσω μέρος ενός άλλου». Η Renfe άρχισε έρευνα για να διευκρινίσει τα αίτια του ατυχήματος.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, αρκετοί επιβάτες, που είχαν απομακρυνθεί από το τρένο που χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του, είπαν ότι ένιωσαν «έναν δυνατό χτύπο». Η κυκλοφορία των τρένων, η οποία είχε διακοπεί και στις δύο κατευθύνσεις, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερη Παλαιότερη