Τσίπρας: Στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη λειτουργεί, στην Ελλάδα χρειάζεται αγώνας

«Στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη λειτουργεί, στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούμε για  να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη παντού», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την

άφιξή του στο στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες. «Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για το αδιανόητο σκάνδαλο των υποκλοπών και διαφθορά», τόνισε.

«Ενώ η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση επιδεινώνεται και η Ευρωπαϊκή ηγεσία αδυνατεί να βρει αποτελεσματική λύση ακόμα και για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, η Ελλάδα είναι και πάλι στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για λάθος λόγους, για αρνητικούς λόγους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Για το αδιανόητο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ με ιθύνον νου τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και για θέματα διαφθοράς. Η υπόθεση Καϊλή αποτελεί μια βαθιά πληγή για το πολιτικό μας σύστημα αλλά και μια βαθιά πληγή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι: «Δεν είναι τυχαίο ότι παρότι μέλος της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η κα Καϊλή ήταν σε στενή συνεργασία περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ήταν διαπρύσιος υποστηρικτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σκληρός πολέμιος κάθε ιδέας, κάθε σκέψης για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα που είναι η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Αυτό όμως που οφείλουμε να ασχοληθούμε όλοι είναι το πώς θα διαμορφώσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές διαφθοράς. Και αν αυτό είναι σημαντικό μια φορά για την Ευρώπη, που από ό,τι φαίνεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτουργεί ακόμη, είναι δυο φορές πιο σημαντικό και επιτακτικό για την Ελλάδα, που από ό,τι φαίνεται πρέπει να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία, το κράτους δικαίου και να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη παντού», τόνισε κλείνοντας.


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη