Λονδίνο: Άτομα ποδοπατήθηκαν σε αίθουσα συναυλιών

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο TikTok απαθανάτισε τη στιγμή που ο τραγουδιστής

Asake είπε στους θαυμαστές του ότι «3.000 άνθρωποι έχουν σπάσει την πόρτα έξω».

Τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε «κρίσιμη» κατάσταση αφού ποδοπατήθηκαν χθες, Πέμπτη (15/12), το βράδυ στην είσοδο αίθουσας συναυλιών στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία κλήθηκε στις 21:35 (τοπική ώρα, 23:35 ώρα Ελλάδας) έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες «μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσπαθούσε να παραβιάσει την είσοδο» της αίθουσας συναυλιών O2 Academy στη συνοικία Μπρίξτον.

Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις από τους οποίους παραμένουν σε «κρίσιμη» κατάσταση, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν έξω από τη σκηνή, όπου επρόκειτο να παίξει ο τραγουδιστής των Afrobeats Asake, βρήκαν έναν αριθμό ατόμων με «τραυματισμούς που πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από ποδοπάτημα».

Άτομα φαίνονται σε βίντεο να συγκρούονται με την αστυνομία έξω από την O2 Academy στο Μπρίξτον. Στα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, δεκάδες άνθρωποι φαίνονται να μπαίνουν στις στενές πόρτες εισόδου, καθώς ένας ακούγεται να λέει: «Αυτό είναι τόσο επικίνδυνο».

Εν τω μεταξύ, ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο TikTok απαθανάτισε τη στιγμή που ο Asake είπε στους θαυμαστές του ότι «3.000 άνθρωποι έχουν σπάσει την πόρτα έξω».

Στη συνέχεια, ανακοινώνει ότι η συναυλία ακυρώνεται και οι θαυμαστές καλούνται να «φύγουν με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν», ενώ οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι θα τους επιστραφούν τα χρήματα για το εισιτήριο που αγόρασαν.

Ο διοικητής της Met Police Ade Adelekan περιέγραψε το περιστατικό ως «εξαιρετικά οδυνηρό» και προέτρεψε όσους μάρτυρες δεν έχουν μιλήσει ακόμη με την αστυνομία να έρθουν σε επαφή.

«Όπου έχει χρησιμοποιηθεί βία από αστυνομικούς, αυτοί οι αξιωματικοί γνωρίζουν ότι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Η Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων της Met θα δει όλο το υλικό», είπε.

Πηγή...

...
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ