Νέα διάταξη: Τι αλλάζει με το παρκάρισμα στις πυλωτές

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λιβάνιος, «θεραπεύουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια».

Με νέα διάταξη ρυθμίζεται πλέον το πρόβλημα νομιμότητας των ανοιχτών θέσεων στάθμευσης στις πυλωτές πολυκατοικιών. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λιβάνιος για τη διάταξη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, «θεραπεύουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια».

«Οι διατάξεις αφορούν τις πυλωτές σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί αφορά μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Είναι ένα κοινό αίτημα που έχει καταθέσει και η ΠΟΜΙΔΑ, αλλά και η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και αφορά θέσεις στάθμευσης σε πυλωτές οι οποίες είχαν βγει εκτός πραγμάτων συναλλαγής, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται οι μεταβιβάσεις, εγκλωβίζοντας ουσιαστικά πάρα πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν ή να μεταβιβάσουν την περιουσία τους», είπε ο κ. Λιβάνιος.

Ο υπουργός προσέθεσε, επίσης, ότι «πολλές δε φορές αυτά τα κομμάτια της οριζόντιας ιδιοκτησίας ήταν αγνώστου ιδιοκτήτη και θα περιέρχονταν, όταν τελείωνε το Κτηματολόγιο, στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό ακριβώς πάει να το λύσει η συγκεκριμένη διάταξη. Έγινε σε συνεργασία με τους πιο άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων, αλλά και οι δικηγορικοί σύλλογοι και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος».

«Πάμε να θεραπεύσουμε, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα που υπήρχε», είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και επισήμανε ότι υπήρχαν και αποφάσεις του Αρείου Πάγου, αλλά και μια σειρά αποφάσεων μετά, προκειμένου να μην απορρίπτονται τα συμβόλαια. «Τις μετατρέπουμε ουσιαστικά σε παρακολούθημα τις θέσεις στάθμευσης, ώστε να μπορούν πλέον να γίνουν αντικείμενα των συναλλαγών και να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα που αφορά πάρα πολλούς συμπολίτες μας», είπε ο κ. Λιβάνιος.


Πηγή... ...
Νεότερη Παλαιότερη