«Φούσκωσε» ο Σαρωνικός – Δείτε φωτογραφίες

Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» την Αττική, με βροχές και ισχυρούς ανέμους.

«Σφυροκοπά» η κακοκαιρία τη χώρα με βροχές και ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11/1).

Αυτή την στιγμή ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται και στην Αθήνα. Πρωταγωνιστές στην κακοκαιρία ωστόσο είναι οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ στα πελάγη.

Στα νότια προάστια της Αττικής οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν «φουσκώσει» τον Σαρωνικό με τα κύματα να χτυπούν στις ακτές.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

ΚακοκαιρίαNewsbomb / Νίκος Χριστοφάκης
ΚακοκαιρίαNewsbomb / Νίκος Χριστοφάκης
ΚακοκαιρίαNewsbomb / Νίκος Χριστοφάκης
ΚακοκαιρίαNewsbomb / Νίκος Χριστοφάκης
324440249_918214082676220_6317274638144343585_n.jpg
ΚακοκαιρίαNewsbomb / Νίκος Χριστοφάκης
ΚακοκαιρίαNewsbomb / Νίκος Χριστοφάκης

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Καλές» βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι

«Φθινοπωρινός καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες», χαρακτηρίζει την κακοκαιρία στη χώρα ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. «Ήδη βρέχει μετά από τα μεσάνυχτα στη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Η κακοκαιρία περνάει τώρα από την Αττική. Από το μεσημέρι θα βελτιωθεί, θα δούμε και ήλιο. Είχε να βρέξει στην Αττική 30 ημέρες», επισήμανε για τη διάρκεια της κακοκαιρίας στην πρωτεύουσα.

Ο μετεωρολόγος δήλωσε ότι «μέχρι πριν το μεσημέρι θα δώσει καλές βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα σε Κυκλάδες και Κρήτη», είπε χαρακτηριστικά.

«Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, στο νότιο και νοτιοδυτικό αιγαίο, στο δυτικό και βορειοδυτικό ιόνιο. Μετά το μεσημέρι δεν θα υπάρχουν 9 μποφόρ, θα υπάρχουν 8 μποφόρ στο Αιγαίο.», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος για τους ισχυρούς ανέμους.

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: «Κρίσιμη η σημερινή ημέρα»

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μίλησε στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία που πλήττει σήμερα τη χώρα.

«Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

«Σε εξέλιξη η κακοκαιρία που έχει ξεκινήσει από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις ενώ χιόνια πέφτουν ήδη στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου», ανέφερε αρχικά ο κ. Αρνιακός.

«Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν μέχρι το βράδυ ολόκληρη τη χώρα και το λεκανοπέδιο μέχρι το μεσημέρι σήμερα και τη Θεσσαλονίκη που και εκεί από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.», πρόσθεσε.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη