Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας 25-09


ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-09-2023 / 0000 ΤΟΠΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-09-2023
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, το Ιόνιο και τη βόρεια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 29 βαθμούς, στα ανατολικά τους 29 με 32 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σημειώνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-09-2023
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη Εύβοια και τη δυτική Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στα δυτικά τους 23-24 και στα ανατολικά τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-09-2023
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά πρόσκαιρα 6 με 7 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-09-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές προβλέπονται σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-09-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.... ...
Νεότερη Παλαιότερη