«Δεν περιμένω λύση στην αυριανή πενταμερή συνάντηση»

Την εκτίμηση του πως δεν πρόκειται να δοθεί κάποια λύση κατά την αυριανή συνάντηση, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εάν τελικά αυτή πραγματοποιηθεί, εξέφρασε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της…

Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και έκανε λόγο για «ευκαιρία» της νέας ελληνικής κυβέρνησης, διότι, όπως είπε, «δεν ανήκει στην παλιά ελίτ». Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε αύριο να περιμένουμε λύση» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας ούτε μεταξύ των κρατών-μελών εναντίον της Ελλάδας» για να προσθέσει: «Θέλουμε όλοι να κρατήσουμε την Ευρωζώνη σταθερή και να κάνουμε το παν ώστε να καταστήσουμε δυνατή για την Ελλάδα την έξοδο από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Όταν τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης μιλούν ως μέλη της κυβέρνησης, στα όργανα της ΕΕ, τους συμπεριφέρονται όλοι με συναδελφικό τρόπο, προσανατολισμένο σε λύσεις. Εάν έρχονται στις διαπραγματεύσεις ως κομματικοί πολιτικοί, τότε μπορεί οι άλλοι να τους αντιμετωπίσουν ως κομματικούς πολιτικούς. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται. Πρόκειται για εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, αλλά όπως και σε κάθε χώρα είναι αναγκαίο το μέτρο ορθολογισμού».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Βερολίνο η καγκελάριος με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Γκάμπριελ σημείωσε ότι θεωρεί πολύ καλό το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ απηύθυνε την πρόσκληση, αλλά τόνισε ότι «απομένει και η ελληνική πλευρά να συμπεριφερθεί το ίδιο λογικά- εάν όλοι οι συμμετέχοντες το καταφέρουν αυτό αύριο, θα έχουμε κερδίσει πολλά» και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις δύο πλευρές. Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτό που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες. Σε σύγκριση με αυτό, η «Ατζέντα 2010″ είναι ένα απαλό αεράκι. Από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο να εξηγήσεις πχ στον Σλοβάκο πρωθυπουργό γιατί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλότερος στην Ελλάδα από ό,τι στη δική του χώρα. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι η αρχή μιας ουσιαστικής λύσης».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι «η μεγάλη ευκαιρία της νέας κυβέρνησης είναι ότι δεν ανήκει στην παλιά ελίτ, ότι δεν συνδέεται με τη διαφθορά και τον νεποτισμό. Είναι μια ευκαιρία, αλλά με κοινή προσπάθεια» είπε.

Via

www.adieXodos.gr


Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ