Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν ενέδρα στον Παύλο Φύσσα», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποκαλυπτική η κατάθεση της Παρασκευής Καραγιαννίδου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας. Άγνωστο παραμείνει το εάν και πότε θα καταθέσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, που είχε κληθεί για τη σημερινή συνεδρίαση.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της Παρασκευής Καραγιαννίδου ,η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον καταδικασμένο σε ισόβια Γιώργο Ρουπακιά. Η μάρτυρας περιέγραψε όσα είδε να συμβαίνουν μπροστά της το βράδυ της δολοφονίας, καθώς βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που μαχαιρώθηκε ο μουσικός από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η κ. Καραγιαννίδου καθόταν σε ένα παγκάκι μαζί την φίλη της (σ.σ.: κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) και είδαν μετά την λήξη του αγώνα, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους. «Κάποιοι από αυτούς, περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Παύλο Φύσσα. Φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους «φώναζαν» ρυθμικά. Στα επόμενα λεπτά είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο. Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλληκάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!”» είπε.

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε «ενέδρα». Το ίδιο περιγράφετε και τώρα; Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η κατάθεση της συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη